Rob Jeurissen

Mijn focus ligt op het begeleiden van transities voor het optimaliseren van het (be)sturen van organisaties, waarbij ik mens en organisatie begeleid naar pragmatische en duurzame oplossingen.

 

Hierbij ga ik samen met de betrokkenen, zowel top down als bottom up, gestructureerd toewerken naar niet alleen de benodigde integrale oplossingen, maar vooral ook dat deze oplossingen geborgd zijn en door de mensen zelf verder verbeterd kunnen worden.

Kernwoorden voor het realiseren van deze business en IT alignment zijn informatie- en procesmanagement als basis voor de organisatieontwikkeling in samenhang met de beschikbare en snel veranderende technologische mogelijkheden.

Ik heb gewerkt in diverse branches in zowel profit als non profit organisaties waaronder metaal, telecom, retail, gemeente, onderwijs, bankwezen. Hierbinnen heb ik verschillende rollen, gehad, zowel adviserend als ook operationeel en projectmatig leiding gegeven. Een breed werkveld waarbij het elke keer weer een mooie uitdaging is om met de organisatie voor elke vraag de kern te raken en de juiste bouwstenen te vinden en succesvol te implementeren.

Privé heb ik deze ervaring ingezet voor diverse (bestuurlijke) functies binnen de hockeyvereniging (TC, Sponsoring, trainer, coach) en voorzitter van de MR binnen het Primair Onderwijs.

Een vrijblijvend gesprek?

VISIE

De continue ontwikkeling van nieuwe technologieën en de 24-uurs economie stellen ons voortdurend voor nieuwe uitdagingen. Vraagstukken zoals lean management, employability, nieuwe werkplek concepten, andere manieren van werken, digitalisering en de samenhang daartussen maken het steeds complexer om gefocussed te blijven op de kernactiviteiten en daarop te anticiperen. Daarvoor is het van belang naar de totale keten te kijken, met andere woorden het beheer(s)en van de integrale goederen- en informatiestromen.

Deze basisdefinitie vanuit de logistiek geeft de kern van het speelveld weer waar u mee te maken heeft: enerzijds de klantvraag om bepaalde goederen, diensten onder diverse voorwaarden te leveren en anderzijds de informatiestromen om de juiste keuzen te kunnen maken om efficiënt en effectief aan deze klantbehoefte te voldoen.

Verbeteringen hierbinnen kunnen alleen dan gerealiseerd en geborgd worden bij:

  • een transparantie communicatie,
  • op basis van een heldere visie en organisatie doelstellingen,
  • en daarmee gepaard gaande gestructureerde (digitale) (stuur)informatie,
  • welke vertaald worden in eenduidig ingerichte en geborgde bedrijfsprocessen.

Via deze aanpak help ik u op weg om met de juiste focus te leggen en besluiten te nemen.

AANPAK

Processen, organisaties kunnen niet los gezien worden van elkaar. Voor het realiseren van een pragmatische maar ook duurzame oplossing moet naar de integrale keten gekeken worden. Door de Supply chain zowel top down als bottom up te bekijken wordt inzicht verkregen in de samenhang, om van daaruit de verbeteringen te realiseren en te borgen binnen de organisatie.
De aanpak is om vanuit de bedrijfsdoelstellingen en ambities volgende primaire vragen te beantwoorden:

  • Welke informatie nodig is om te kunnen (bij)sturen voor het realiseren van deze bedrijfsdoelstellingen (KPI’s, dashboards, BI)?
  • Welke bedrijfsprocessen dienen dan op welke wijze ingericht te worden voor efficiënte en effectieve bedrijfsvoering?
  • Hoe moet de organisatie ingericht worden en welke competenties en vaardigheden van medewerkers zijn benodigd?
  • Met welke technologie, applicaties de bedrijfsvoering het beste ondersteund worden?
Bij de realisatie wordt dan uitgegaan van zowel de technologische ontwikkelingen als ook de kennis, kunde en veranderingskracht van medewerkers en de organisatie als geheel, om te komen tot synergie en balans binnen (management) teams en daarmee de realisatie van bedrijfsdoelstellingen, efficiënte bedrijfsvoering en inzet en betrokkenheid van medewerkers. Dit om uiteindelijk continuous improvement ingebed te krijgen in de organisatie.